Dobro došli na web trgovinu Bio trgovina Herceg. Molimo Vas da se

Vaša košarica :
0 proizvoda ukupno : 0,00 kn
Vaša košarica je prazna!
Proizvod
Nazovite nas!

Broj telefona: 01/3750 806

VINIFERA BRAŠNO

25,00 kn
With shipment DOSTAVA - GLS OTOCI for 80,00 kn

Availability: In stock

Količina:

Funkcionalno brašno za funkcionalni kruh. Brašno bez pšenice (glutena), kvasca i aditiva, sa manje ugljikohidrata, a više proteina i antioksidansa. Ovo funkcionalno brašno namijenjeno je kućnoj izradi kruha ili tijesta. U smjesu za domaći kruh dodana je opna crnog grožđa u prahu. Prah je dobiven mljevenjem opne crnog grožđa koja je prethodno postupno osušena na niskoj temperaturi kako bi se pri kasnijoj termičkoj obradi kruha ili tijesta u prahu sačuvali svi vrijedni sastojci koji ovaj proizvod čine kvalitetnim i pouzdanim izvorom prirodnih antioksidanata. U opni ili kožici svakog voća sadržane su aktivne tvari koje štite plod od propadanja. Opna vrtnog grožđa sadrži jedan od najznačajnijih antioksidanata-polifenol resveratrol. Uz njega opna grožđa sadrži i značajne količine vitamona C, flavonoide, kalcij, kalij, željezo, biljna vlakna, proteine, ugljikohidrate dok je sadržaj šećera vrlo nizak. Visoki sadržaj samog lješnjaka u ovom brašnu će doprinijeti ne samo dobrom okusu nego i samoj funkcionalnosti. Lješnjak je važan izvor amino kiseline arginina. Nar je biljka koja sadrži punicičnu ili omega 5 kiselinu te je izvrstan izvor polifenola i antioksidanasa. Vitamin E iz lješnjaka, resveratrol iz opne crnog grožđa i CLA iz sjemenke nara čuvaju ovo brašno od propadanja, a da bi mu konzistencija, a i nutritivna vrijednost bila što bolja dodali smo ovom brašnu i protein konoplje, koji će nas zasititi i obogatiti naš kruh i omega 3 masnim kiselinama. Integralno brašno prosa je bez glutena, proso je tzv. „ para“ žitarica, tj. nije prava žitarica. Ovo je sad sirovina za kruh tjesteninu ili kolač sa smanjenim sadržajem glutena, povećanim sadržajem bjelančevina, minerala, vitamina, vlakana, čak i omega masnih kiselina i antioksidanasa.. Sve u svemu, od ovakvog se brašna pravi stvarno dobar kruh. Ipak da bi tomu i bilo tako pri izradi ovog kruha bitno bi bilo ne upotrijebiti kvasac, bilo koje vrste, pa čak ni one tzv. zdrave. Naravno da kruh od ovakvog brašna koje nema glutena, aditiva i s njima aluminija pa ni kvasca neće imati onu poznatu prhkost i rastezljivost pa ni okus klasičnih pekarskih proizvoda. Ipak ako je ovako zdravije, isplati se probati i naviknuti na nešto novo. SASTOJCI: 3% odmašćeno brašno sjemenki nara, 7% sušena opna crnog grožđa, 10% odmašćeno brašno jezgre lješnjaka i 80% brašno integralnog prosa vinifera-2.jpg

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Cookie postavke mogu se kontrolirati u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete pročitati ovdje. More details…