Dobro došli na web trgovinu Bio trgovina Herceg. Molimo Vas da se

Vaša košarica :
0 proizvoda ukupno : 0,00 kn
Vaša košarica je prazna!
Proizvod
Nazovite nas!

Broj telefona: 01/3750 806

IRONAL KAPI

155,00 kn
With shipment DOSTAVA - GLS OTOCI for 80,00 kn

Availability: In stock

Količina:
  • tegobe dišnog sustava
  • upale gornjeg probavnog sustava
  • želučano crijevni problemi
  • jačanje imunološkog sustava

 

Količina: 30 ml - jedno pakiranje može biti dovoljno za 2 mjeseca korištenja.

 

Ovaj proizvod odobren je kao dodatak prehrani. Nije lijek i ne zamjenjuje medicinsku terapiju koju je propisao liječnik.

 

Visoko koncentriran biljni proizvod koji potiče regeneracijske procese u tijelu.

Vironal djeluje preventivno na očuvanje zdravlja te uspješno upotpunjuje klasičnu terapiju u liječenju mnogih bolesti zahvaljujući ciljanom kombiniranju ljekovitih biljaka, kao što su:

Krvara velika (Sanguisorba officinalis) u istočnjačkoj narodnoj medicini ima stoljetnu primjenu u liječenju urtikarije, dermatitisa, ekcema, opekotina, unutrašnjeg krvarenja i različitih upalnih procesa. Studijama se došlo do zaključka da polisaharidne frakcije ove biljke potiču stvaranje dušik(II)-oksida – vazodilatatora i čimbenika nekroze tumora. To podupiru rezultati i drugih istraživanja što je u skladu s teorijom meridijana tradicionalne kineske medicine prema kojoj ova biljka pozitivno utječe na normalizaciju protoka energije kroz organizam.

Dragoljub (Tropaeolum majus) u narodnoj medicini cijenjen po svom diuretskom djelovanju. Koristi se u liječenju urinarnih infekcija i prehlade te pomaže iskašljavanje. Sadrži glikotropeolin čiji metabolit u vodenom mediju ispoljava antibiotsko i antitumorsko djelovanje. Zahvaljujući visokom sadržaju fenola i askorbinske kiseline, pokazuje jaku antioksidativnu aktivnost zbog čega se koristi kako u farmaceutskoj tako i u prehrambenoj industriji u proizvodnji funkcionalne hrane.

Majčina dušica (Thymus serpyllum) se na našem području koristi za jačanje srčanog mišića,  smirivanje kašlja, liječenje prehlade, probavnih smetnji te bolesti srca, jetre i bubrega. Uz to, pozitivno utječe na živčani sustav jer djeluje opuštajuće. U nekim drugim krajevima svijeta se iskorištava spazmolitički učinak majčine dušice te se ona uspješno primjenjuje kao pomoć za smirivanje bronhijalnih tegoba. Ovoj širokoj primjeni, nedvojbeno su doprinijeli prisutni biološki aktivni fenoli, saponini, tanini i terpeni antioksidativnog i antimikrobnog djelovanja. Također metanolni i etanolni ekstrakti ove biljke pokazuju antibakterijski i antimikotički učinak djelujući protiv Staphylococcus aureusSthapylococcus epidermidisPseudomonas aeruginosaCandida albicansCandida parapsilosisAspergillus fumigatusAspergillus niger.

Hren (Armoracia rusticana) se često rabi u kulinarstvu no ne smije se zanemariti njegovo farmakološko djelovanje. Od davnina se koristi za liječenju upala sinusa, bronhitisa i kašlja, a njegov diuretski učinak se iskorištava u slučaju urinarnih infekcija. Njegova hlapljiva eterična ulja, čija je aktivna komponenta izotijocijanat djeluju protiv bakterija koje izazivaju probavne tegobe kao što su Escherichia coliListeria monocytogenesSalmonella enteritidisStaphylococcus aureus. Posljednja bakterija u nizu uzrokuje tzv. bolničke infekcije što još jednom govori o širini moguće primjene ove dragocjene biljke. Djelovanje hrena u Vironalu pomaže majčina dušica koja također pokazuje učinkovitost protiv spomenutih bakterija.

Oman (Inula helenium) se u narodnoj medicini, među ostalim koristi za znojenje, u liječenju rana i kožnih bolesti, plućnih i želučanih tegoba te proljeva što ne čudi ima li se na umu podatak da su istraživanja pokazala učinkovitost njegovih ekstrakata protiv bakterija kao što su Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus Listeria monocitogenes. Nadalje, aktivna tvar ove biljke – izoalantolakton posjeduje antimikotičku, antibakterijsku, antihelmintsku i antiproliferativnu aktivnost.

Lipa (Tilia cordata) je biljka poznata u narodnoj medicini brojnih naroda diljem svijeta. Koristi se za poticanje znojenja te u liječenju tegoba živčanog sustava i upala različitih etiologija.

Slatki korijen (Glycyrrhiza glabra) je jedna od najčešće korištenih biljaka narodne medicine i njegova primjena ima tisućljetnu tradiciju. Različiti flavonoidi slatkog korijena djeluju antioksidativno, antialergijski, antibakterijski i protuupalno čime pomažu u liječenju bronhijalne astme, kožnih promjena (dermatitisa i ekcema) i tegoba živčanog sustava. Aktivne komponente glicirizin i gliciretinska kiselina se primjenjuju u liječenju hiperlipidemije i akutnog respiratornog sindroma. Još jedan, detaljno ispitan aktivni sastojak je glabridin koji sprječava proizvodnju superoksida i time djeluje zaštitno na stanice mozga kod ljudi koji su doživjeli moždani udar što čini temelj njegove kliničke primjene u terapiji ove bolesti.

Čakalj (Cnicus benedictus) se u narodnoj medicini koristi kao diuretik, u prevenciji nastajanju raka te liječenju bolesti jetre i žučnog mjehura. Rezultati istraživanja njegove primjene u prevenciji raka, infekcija i upala izuzetno su obećavajući, a i pokazalo se kako je vodeni ekstrakt čaklja učinkovit protiv baketrija Salmonella typhimurium, Salmonella enteritidis, Shigella sonnei, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Proteus vulgaris, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa i Enterococcus faecalis.

Ljekoviti čistac (Stachys officinalis) čija je aktivna komponenta kafeična kiselina koja pozitivno djeluje na zdravlje pokazujući antioksidativno i protuupalno djelovanje. Štiti glutation te sprječava peroksidaciju masti. Uz to, štiti kolagen od djelovanja slobodnih radikala. Remeti sintezu leukotriena uključenih u alergijske reakcije i upalne procese.

Potočarka (Nasturtium officinale) za koju se znanstveno potvrdilo vjerovanje naroda Bliskog istoka kako ima diuretska svojstva, djeluje protuupalno te pruža zaštitu srcu i krvnim žilama. To se može zahvaliti flavonolima kvercetinu i kamferolu iz nadzemnih dijelova biljke koji pokazuju antioksidativno i diuretsko djelovanje te sprječavaju nepoželjnu aktivnost reaktivnih čestica – inicijatora pojave raka, astme, bolesti srca i krvnih žila, upala te katarakte. Svakako je važna i činjenica kako je potočarka učinkovita protiv Mycobacterium tuberculosis.

Kininovac (Cinchona officinalis) čiji se kinin i kinidin odavno koriste u liječenju mnogih bolesti uključujući i šećernu bolest. K tome se kinin koristi za liječenje malarije, grčeva u mišićima, probavnih tegoba, anemije, iznemoglosti i groznice, a kinidin u liječenju srčanih tegoba, posebno tahikardije. Kininovac se, zahvaljujući svom adstrigentnom, baktericidnom i anestetskom djelovanju, u narodnoj medicini primjenjuje u liječenju bolesti jetre, upale pluća, proljeva, prehlade, proširenih vena i dr. Znanstveno se pokazalo da pozitivno djeluje na imunitet.

Divizma (Verbascum thapsiforme) je bogata fenolnim tvarima čiji se blagotvorni učinci na zdravlje od davnina iskorištavaju u prevenciji i liječenju ekcema, proljeva, hemoroida, promuklosti, astme, različitih vrsta kašlja i drugih plućnih bolesti te raka. Ova biljka pokazuje i diuretska svojstva, djeluje protuupalno i smirujuće na mokraćni sustav, a također se dokazala korisnom u liječenju gripe, alergija i migrena.

Konopljuša (Eupatoriom cannabinum) sadrži seskviterpene, laktone i flavonoide čime ispoljava diuretsko i antotumorsko djelovanje te pozitivno djeluje protiv skorbuta i gripe. Primjenjuje se i za zaustavljanje krvarenja iz nosa.

Mira (Cammiphora myrrha) čija se ljekovita svojstva odavno iskorištavaju u narodnoj medicini, često u cilju zacjeljivanja rana. Nedavno istraživanje je dalo znanstvenu osnovu opravdanosti ove prakse te preporučilo primjenu mire kao pomoć klasičnoj antiseptičkoj terapiji rana. Ekstrakt mire pokazuje protuupalno i analgetsko djelovanje.

Arapski kardamom (Aframomum melegueta) je bogat seskviterpenima, alkaloidima, fenolima, flavonoidima, saponinima i taninima čija se antioksidativna svojstva koriste u zaštiti jetre i liječenju upalnih procesa. Također se u narodnoj medicini koristi u liječenju hemoroida.

Grejp (Citrus paradisi) koji sadrži brojne aktivne tvari od kojih su samo neke vitamin C, vitamin E, bioflavonoidi, karoteni, furokumarini i limunoidi. U narodnoj medicini se grejp koristi u liječenju povišenog krvnog tlaka, a rezultati nedavnih istraživanja su pokazali pozitivan učinak na sniženje kako dijastoličkog tako i sistoličkog tlaka.

Vironal sadrži i eterična ulja (npr. mirtovo, eukaliptusovo i kamforovo), te informacije iz biljaka, ulja i minerala (kao što su Jasper i Antimonit).

 

Vironal prvenstveno uravnotežuje meridijane pluća, debelog crijeva, slezene i meridijan trostrukog grijača.

 

Preporučeno doziranje:

Odrasli 2-7 kapi 1-3 x na dan;
Djeca starija od 12 godina – 7 kapi dnevno;
Djeca od 3 do 12 godina starosti – 2 kapi dnevno.
Kod akutnih stanja povisite dozu. Kod kroničnih, radije niže doze.
Uživati pola sata prije ili sat-dva nakon obroka.
Nije namijenjeno djeci do 3 godine starosti, trudnicama i dojiljama.
Prije upotrebe jako protresite, što dinamizira sve komponente, te povećava djelotvornost proizvoda.
Najbolje uživati razrijeđen s vodom, eventualno nakapati direktno u usta.
Tijekom korištenja preparata povisite unos tekućina.
Nakon tri tjedna upotrebe, slijedi tjedan pauze.
Ne sadrži alkohol, ni šećer, pa je pogodno za dijabetičare.
U slučaju pogoršanja simptoma (reverzne reakcije organizma na regeneracijski proces), sniziti dozu na polovinu.
Precizno doziranje konzultirajte sa svojim ljekarnikom ili terapeutom.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Cookie postavke mogu se kontrolirati u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete pročitati ovdje. More details…