Dobro došli na web trgovinu Bio trgovina Herceg. Molimo Vas da se

Vaša košarica :
0 proizvoda ukupno : 0,00 kn
Vaša košarica je prazna!
Proizvod
Nazovite nas!

Broj telefona: 01/3750 806

REVITA ORANGE 200 G

70,00 kn
With shipment DOSTAVA - GLS OTOCI for 80,00 kn

Availability: In stock

Količina:

Matični mliječ i zdravlje

Blagotvorno djelovanje matične mliječi na ljudski organizam poznato je od davnina. Novija znanstvena istraživanja i eksperimenti potvrdili su takvo djelovanje:

MLIJEČ - biostimulator I stanično REGENERATOR

Znanstvenim eksperimentima in vitro i in vivo dokazana je sposobnost matične mliječi da regenerira stanice organizma.Velikim brojem kliničkih istraživanja dokazano je da mliječ regenerira stanice gušterače, pogotovu ß Langerhansova otočića, čije oštećenje dovodi do šećerne bolesti. Sniženje šećera u krvi izaziva peptid s hormonskim djelovanjem izoliran iz bjelančevina mliječi.

MLIJEČ I ŽIVČANI SUSTAV

Korištenje matične mliječi smiruje uznemirene osobe, vraća miran san, pomaže kod senilnosti, Parkinsonovog sindroma, asteničnih neuroza, neuroza s povećanom emocionalnošću i dr.. (Rezultati istraživanja Vitek i Janci, Bratislava 1968). Također, oduvijek je bilo interesantno pitanje da li matična mliječ utječe i na oporavak oštećenih živčanih stanica. Iz iskustva korisnika odgovor je pozitivan. Dugo se, međjutim, čekalo na znanstvenu verifikaciju ovakvog zaključka. Istraživanje čiji rezultati potvrđuju djelovanje matične mliječi na oporavak oštećenih živčanih stanica obavljeno je u Jugoslaviji 1999. godine (M.Simić, D.Drekić, D.Roksandić, Z.Prolić).

MLIJEČ U GERIJATRIJI

Pozitivni učinci matične mliječi kao prirodnog anabolika uočavaju se u njegovoj primjeni kod svih oblika oslabljenosti organizma uslijed oboljenja ili starosti. Posebno dobri rezultati postignuti su u izlječenju sklerotičnih i klimakteričnih procesa (Ludjanski 1994.).

MLIJEČ I SPORTAŠI

Sportašima matični mliječ povećava radnu sposobnost i izdržljivost, jer stimulira anaerobne procese i podiže razinu energije u organizmu. Također, eksperimentalno je dokazano da mliječ pojačava tkivno disanje i oksidativnu fosforilizaciju (Nikulin, Jakuseva 1989.).

MLIJEČ I KARDIOVASKULARNA OBOLJENJA

Kardiovaskularna oboljenja predstavljaju primarni uzrok narušavanja zdravlja suvremenog čovjeka. Utvrđeno je da su povećani trigliceridi i masti zajednički nazivnik kardiovaskularnih bolesti. U bolnici St.. Marry u Njujorku, krajem 80-tih godina 20. stoljeća, na velikom broju pacijenata rađjeno je kliničko ispitivanje djelovanja matične mliječi na smanjenje povišenih lipida. Kod svih pacijenata zabilježen je značajan pad masnoća u krvi pa je mliječ preporučen kao korisno sredstvo za dopunu terapije u liječenju kardiovaskularnih bolesti. Također, kod sistematskog korištenja matične mliječi uočeno je smanjenje broja napada stenokardije i njihovo kraće trajanje, uz smanjenje intenziteta bola. Dokazano je da mliječ normalizira (snižava) krvni pritisak koji često predstavlja uzrok srčanih oboljenja. Iz ovoga se može zaključiti da je matična mliječ dobra dopuna u liječenju kardiovaskularnih bolesti i, što je još značajnije, da je odlična preventiva od ovih oboljenja.

MLIJEČ I IMUNE SNAGE

Imunološki sustav je posljednja linija obrane koja se aktivira onda kada infekcija već prodre u organizam. Kada imunološki sustav sniženja, dolazi do pojave teških oboljenja. Matični mliječ ima nezamjenljivo mjesto u jačanju i obrani imunološkog sustava. Sadržaj raznovrsnih spojeva, proteinske kombinacije, imunoglobulini, nezasićene masne kiseline (posebno Omega 4 i 6), kao i svojstva mliječi da vrši detoksikaciju, REVITA lizaciju i regeneraciju stanica, dovode do jačanja i boljeg funkcioniranja imunog sustava. Matični mliječ, zahvaljujući sadržaju nezasićenih esencijalnih masnih kiselina i vitamina E i A u svom sastavu, pomaže eliminaciju slobodnih radikala, izazivača niza teških oboljenja, iz reda najopasnijih toksina koji dospijevaju u ljudski organizam iz zraka, vode i hrane.

MLIJEČ I TUMORI

Tumori spadaju u najteža oboljenja koja postupno preuzimaju primat od kardiovaskularnih bolesti. Uvjetovani su nepravilnim životom, lošom prehranom, povećanom radijacijom, sve prisutnijim stresom ... Iako su tumori poznati još od davnina, na žalost, do danas nije pronađen uspješan lijek za borbu protiv njih. Matični mliječ, time što oporavlja imunološki sustav i eliminira slobodne radikale, omogućuje oboljelom organizmu da se toliko oporavi da može izdržati radio i kemoterapiju. I ne samo to. Mliječ neutralizira i učinci radijacije kao i razna zračenja kojima smo svakodnevno izloženi. Također, u najnovijim istraživanjima lipidne frakcije mliječi došlo se do rezultata da ona (posebno 10-hidroksi decenska kiselina) može čak i zaustaviti razvoj tumora.

MLIJEČ I SPOLNE ŽLIJEZDE I ORGANI

Mliječ sprečava infekcije muških i ženskih spolnih organa, povećava prokrvljenost, stimulira diobe stanica i tako omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Kod žena pozitivno dejstvo mliječi ispoljava se iu razdoblju menopauze, stanja kroz koje 10-15 posto žena teško prolazi jer zbog prestanka funkcije jajnika dolazi do hormonalnih poremećaja. Klinička ispitivanja pokazala su da primjena matične mliječi smanjuje neugodne senzacije i tegobe kao što su povećana razdražljivost, depresija, znojenje i sl.. Mliječ je koristan i za muškarce. Povećava prokrvljenost prostate (glavne, seksualne, muške žlijezde), pomaže smanjenju otoka, smanjenju tlaka na uretru, lakše se izbacuje mokraća, smanjuje se mogućnost stvaranja rezidualne mokraće i spriječava sekundarna infekcija

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Cookie postavke mogu se kontrolirati u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete pročitati ovdje. More details…