Dobro došli na web trgovinu Bio trgovina Herceg. Molimo Vas da se

Vaša košarica :
0 proizvoda ukupno : 0,00 kn
Vaša košarica je prazna!
Proizvod
Nazovite nas!

Broj telefona: 01/3750 806

ET ULJE ČAJEVAC 10 ML

45,00 kn
With shipment DOSTAVA - GLS OTOCI for 80,00 kn

Availability: In stock

Količina:

Botanički naziv: Melaleuca alternifolia

Porodica: Piperaceae

Jedno je od 30 vrsta drveća „papirnate kore“. Ime mu dolazi od grčkog melas – crno i leukos –bijelo; jer ima tamno zelenu krošnju i bijelu koru tanku poput papira. Kora je vodootporna pa su Aboriđini koristili za izradu kanua, korica za noževe i krovove. Listove su namakali u vodi i pili ili su ih jednostavno žvakali. Kapetan Cock je čajevac donio u Europu, a prvi doseljenici su pili čaj od lišća , pa je po tome i do- bio ime. Do I svjetskog rata nije bio korišten u medicinske svrhe, ali je australski lije- čnik A.R.Penfold proveo istraživanje i otkrio da je čajevac 12 puta jači antiseptički baktericid od karbolne kiseline. 1933. godine British Medical Journal spominje čajevac kao „snažan dezinficijens,neotrovan i neiritantan“. Tijekom II svjetskog rata koristio se kao lijek australskih vojnika koji su se borili u tropskim područjima. Danas je sastavni dio mnogih kozmetičkih linija za njegu problematične, upaljene kože, vagitorija, pa čak i kondoma.

Indikacije i djelovanje:

Djeluje snažno protiv svih patogenih gljivica, virusa i bakterija.Indiciran je kod svih gljivičnih, virusnih i bakterijskih infekcija i bolesti. Snažan je antibiotik ali podržava život tijela i imunosustava, te se osim za ukljanjanje štetnih patogena može koristi i za spriječavanje recidiva infekcija. Koristimo ga kod svih dišnih infekcija, urogentalnih infekcija, gljivičnih infekcija kože, akna, mentalnog umora , podizanje imuniteta. Eterično ulje čajevca može se nanjeti i direktno na kožu, ali lokalno na malo područje jer isušuje kožu. Preventivno ga koristimo u lampici za dezinfekciju prostora, sa njim možemo dezinficirati površine u kućanstvu, dobar je repelent jer štiti od ugriza insekata,naročito krpelja. Eterično ulje čajevca preporučljivo je za ljude koji su fizički osjetljivi, jer osim što podiže imunitet, snaži volju i podiže duh, te je preporučljiv i za one koji se smatraju žrtvom sudbine i to manifestiraju na fizičkoj razini.

Čajevac nazivamo ocem eteričnih ulja, zbog zaštitničke energije koju ima, ali isto tako čajevac kao pravi otac od nas očekuje da uzmemo sudbinu u svoje ruke, udahnemo život punim plućima i preuzmemo odgovornost za sebe, a on će nas štiti i čuvati nam leđa.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Cookie postavke mogu se kontrolirati u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete pročitati ovdje. More details…