Dobro došli na web trgovinu Bio trgovina Herceg. Molimo Vas da se

Vaša košarica :
0 proizvoda ukupno : 0,00 kn
Vaša košarica je prazna!
Proizvod
Nazovite nas!

Broj telefona: 01/3750 806

ET ULJE NARANČA GORKA 10 ML

49,00 kn
With shipment DOSTAVA - GLS OTOCI for 80,00 kn

Availability: In stock

Količina:

Botanički naziv: Citrus bigaradia

Porodica: Rutaceae

Gorka naranča je malo stablo koje samoniklo raste u gorskim predjelima istočne Indije i južne Kine. Spominje se u zapisima od prije 2000 godina u Kini gdje je korištena kao začin i lijek za dezinfekciju upaljenih i gnojih rana. Arapski trgovci su je kao začin donijeli u Siriju, a odatle se raširila po Arabiji i sjevernoj Africi odakle je donijeta u Europu.

Danas se uzgaja u mediteranskom bazenu. Naranča je navodno sudjelovala u početku trojanskih ratova, jer je „zlatna jabuka“ koju je Paris dao Afroditi najvjerojatnije bila naranča. Jedan od dvanaest zadataka koje je dobio Herkul bilo je da ubere zlatnu jabuku sa drveta koje je čuvao zmaj. Narančino drvo bilo je uvijek povezano sa mladencima i početkom novog života. Granama, listovima i cvijećem ukrašavana su kola kojim se voze mladenci, mladenke su nosile bukete od narančina cvijeta, na Siciliji se slika Djevice Marije ukrašava grančicama naranče.Njena ljekovita svojstva poznata su od davnina, koristila se za rješavanje problema otežale, usporene probave, ispiranje gnojnih upala i rana, sušena kora naranče bila je sastavni dio prvih dijeta, jer ima svojstvo razgrađivnja masnih stanica.

Indikacije i djelovanje:

Djeluje smirujuće, stimulira probavni sustav, potiče cirkulaciju. Indicirano je kod stanja tjeskobe, nervoze, sjete, otežane probave, stanja nadutosti, usporene cirkulacije.

Ulje gorke naranče indicirano je kod ljudi koji su zatvoreni i nekomunikativni, jer ima snagu otvoriti i približiti svijet takvim osobama, a sa druge strane i njih svijetu zadržavajući intimu i osjećaj sigurnosti svakog pojedinca

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Cookie postavke mogu se kontrolirati u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete pročitati ovdje. More details…