Dobro došli na web trgovinu Bio trgovina Herceg. Molimo Vas da se

Vaša košarica :
0 proizvoda ukupno : 0,00 kn
Vaša košarica je prazna!
Proizvod
Nazovite nas!

Broj telefona: 01/3750 806

ET ULJE TIMIJAN 10 ML

43,00 kn
With shipment DOSTAVA - GLS OTOCI for 80,00 kn

Availability: In stock

Količina:

Botanički naziv: Thymus serphyllum

Porodica: Lamiaceae (Labiatae)

Botanički naziv Thymus potječe od grčke riječi Thymon, što znači hrabrost. Još su stari Sumerani koristili timijan kao fumigat, egipćani u procesu balzamiranja. Grci su uljem timijana masirali tijelo nakon kupanja, rimski vojnici dodavali su ga vodi za kupanje kako bi ojačali, a škotski brđani pili su čaj od timijana za snagu i hrabrost, te sprečavanje noćnih mora. U srednjem vijeku plemići su nosili grančice timijana kako bi se zaštitili od bolesti i neugodnih mirisa. Timijan nije samo ukrasna,mirisna začinska biljka, već ljekovita biljka sa jakim antiseptičkim, antibakterijskim i antifungalnim djelovanjem.

Zbog svog jakog antiseptičkog djelovanja slovi kao jedno od najvažnijih prirodnih sredstava za dezinfekciju, već nakon 40 sekundi zaustavlja razvoj mnogih štetnih mikroorganizama, a neke čak i uništava. Thymus serpyllum - majčina dušica poznata je kao glavni sastojak čajeva i sirupa protiv kašlja.

Indikacije i djelovanje:

Rod Thymus je jedan od najsloženijih u aromaterapiji upravo zbog velikog broja varijeteta i kemotipova. Zbog velike količine fenola koje sadrži, timijan je vrlo snažno i agresivno ulje, te je njegova upotreba preporučena samo educiranim aromaterapeutima.

Timijan je vrlo jako fizičko ulje koje ima vrlo jako protuupalno djelovanje, koristi se kod ljudi koji imaju pad energije, raspoloženja i emotivno su utučene i nesigurne. Ono potiče promjene i ima snagu da izreže i očisti sve ono što nam ne treba. Obzirom na kemotip imamo mogućnost odabira da li ćemo promjene provesti polako i postupno ili ćemo napraviti veliko „spremanje“ kako mentalnog, tako i emotivnog stanja. Bez obzira koji pristup odabrali, timijan će oko nas širiti zaštitničku energiju po kojoj je od davnina poznat. Thymus serpyllum je nešto manje nadražujuće ulje od vrste Thymus Vulgaris. Koristi se u istim indikacijama, ali i s njim je potreban oprez.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Cookie postavke mogu se kontrolirati u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete pročitati ovdje. More details…