Internetska stranica www.biotrgovina-herceg.hr je u vlasništvu trgovačkog društva BIO obrt za trgovinu, usluge i proizvodnju vl. Damir Herceg (dalje u tekstu BIO Herceg). BIO Hereg omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.biotrgovina-herceg.hr koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice biobio.hr. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.biotrgovina-herceg.hr u skladu s njima.
Pristup na internetske stranice www.biotrgovina-herceg.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole tvrtke BIO Herceg koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.
Svi materijali koje se nalaze na www.biotrgovina-herceg.hr internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke BIO Herceg i može se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.
Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a BIO Herceg će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice www.biotrgovina-herceg.hr.
Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.
BIO Herceg zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.
Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.biotrgovina-herceg.hr stranica.

CIJENA

BIO Herceg se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).
BIO Herceg će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.
Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka BIO Herceg neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. BIO Herceg posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.
U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.
Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na www.biotrgovina-herceg.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.biotrgovina-herceg.hr, BIO Herceg zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.
Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.
Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.biotrgovina-herceg.hr, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u BIO Herceg skladištu.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, BIO Herceg će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.biotrgovina-herceg.hr koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

 • Virmanom/Općom uplatom
 • Pouzećem

Narudžba se smatra zaprimljenom:
U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada www.biotrgovina-herceg.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu
U trenutku kada je narudžba zaprimljena, BIO Herceg će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.
Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

 • Je li poruka u Junk/Spam folderu
 • Je li mailbox pun
 • Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.biotrgovina-herceg.hr te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, BIO Herceg će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan.
U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada BIO Herceg zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.
Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, BIO Herceg se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 5 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 5 radna dana od primitka narudžbe, BIO Herceg ne jamči za raspoloživost proizvoda.

NAČIN KUPNJE NA WEB SHOPU

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena.
Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“.
Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim PDV-om.
Pristupom meniju „Košarica“ kupac dobija uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.
Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Naplata“.
Nakon pritiska na tipku „Naplata“, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.
Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačena cijena poštarine.
Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.
Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.
Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a www.biotrgovina-herceg.hr ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će www.biotrgovina-herceg.hr izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.
U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će www.biotrgovina-herceg.hr izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

NAPLATA / AUTORIZACIJA

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om.
U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.
Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe koju je odabrao BIO Herceg
U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.
U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka „besplatna dostava“).
BIO Herceg se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.
Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.
Kada BIO Herceg putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.
U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, BIO Herceg ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

BIO Herceg odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.
Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor BIO Herceg jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.
Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti BIO Herceg, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.
Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

PISANI PRIGOVORI, POVRAT, ZAMJENA

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti prigovor BIO Herceg, e-mailom na: marijana4bio@net.hr ili pismeno na adresu: BIO obrt za trgovinu, usluge i proizvodnju vl. Damir Herceg , Kustošijanska 4, 10 000 Zagreb.
Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • Isporuka robe koja nije naručena
 • Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor BIO Herceg trgovinama i to e-mailom na marijana4bio@net.hr ili telefonski na telefon 01/3750 806 ili pismeno na adresu: BIO obrt za trgovinu, usluge i proizvodnju vl. Damir Herceg , Kustošijanska 4, 10 000 Zagreb.
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. BIO Herceg potvrditi će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora
U slučaju opravdanog prigovor, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.
BIO Herceg prihvatiti će povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.
U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi BIO Herceg.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.
Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, BIO Herceg se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada BIO Herceg roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.
Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.
Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

PRIMJENA UVJETA PRODAJE

Korištenjem usluga BIO Herceg web shopa prihvaćate ove Uvjete prodaje.
Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.
Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama BIO Herceg trgovine te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop.
BIO Herceg ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora