ZEOLIT ZA SPORTAŠE

U grupu zdravih osoba s posebnim fizičkim zahtjevima spadaju profesionalni sportaši, jer su podložni izuzetno teškim treninzima, takmičenjima i psihičkoj napetosti pred nastupe, što uzrokuje snažan oksidativni stres. U alternaciji uzimanja sintetičkih preparata vitamina, steroida, hormona, svakako je preporučljivo uzimanje prirodnih antioksidansa koji omogućavaju prelaženje granice ljudskih mogućnosti s povećanim sportskim rezultatima.


Kliničke studije i sportsko-naučna istraživanja pokazuju da aktivirani zeolit kod sportaša utiče na redukciju procenta laktata, smanjenje slobodnih radikala, bržu regeneraciju, veću izdržljivost, osjetno bolji uspjeh na takmičenjima i poboljšanje ukupnog psihofizičkog stanja sportaša.


Proizvodi na bazi aktiviranog zeolita doprinose povećanju izdržljivosti organizma prema pojačanim tjelesnim naporima, kao i smanjenju i nestajanju bola u mišićima, nastalog kao posljedica povećanih fizičkih napora, što je od posebnog značaja za ovu kategoriju korisnika.


Podaci studije primijenjene na 24 aktivna sportaša dokazali su izuzetnu sposobnost zeolita da reducira laktate. Sportaši koji su uzimali aktivirani zeolit imali su povećanu efikasnost u prosjeku za 13,98%, a maksimalno za 26% (na nivou 2 mmol/l laktata), što potvrđuje jedinstvene mogućnosti zeolita. Njegovu praktičnu efikasnost i djelotvornost potvrđuju lične izjave gotovo svih kategorija profesionalnih europskih sportaša.


Zeolit stoga postaje nezaobilazni partner kod treninga i pouzdan pratilac kod svjetskih takmičenja. Osjetno unapređuje psihofizički i zdravstveni status sportaša, te dokazano doprinosi povećanoj sportskoj spremnosti i postignutim rezultatima. Redovno uzimanje zeolita također na uobičajeni način djeluje na cjelokupnu detoksikaciju organizma od teških metala, amonijaka i cijelog spektra opasnih toksina koji ugrožavaju zdravlje i vitalnost suvremenog čovjeka, prevenira stres i brojne zdravstvene probleme, pa se preporučuje ne samo sportašima, nego i svim osobama aktivnog životnog stila i osobama izloženim pojačanom dnevnom stresu. Aktivirani zeolit sportašima posebno omogućava:
• redukciju procenta laktata
• smanjenje slobodnih radikala
• brzu regeneraciju
• veću izdržljivost
• osjetno bolji uspjeh na takmičenjima


Proizvodi na bazi aktiviranog zeolita su 100% prirodni proizvodi, bez aditiva, kontraindikacija i neželjenih efekata. Ne sadrže nikakve supstance niti dodatke koji su u suprotnosti s antidoping regulativom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)